- Balsammetoden Hårvård Shopping

VAD ÄR OLAPLEX OCH HUR SKA DEN ANVÄNDAS?

5 augusti, 2016

Idag ska vi tala om olaplex. Jag vet inte varför jag tycker det är jobbigt att skriva om denna produkt. Kan såklart vara för att jag inte förstår det till 100 %. Idag ska vi försöka förstå oss på denna produkt tillsammans.

Lite bakgrundsinformation innan vi börjar kika på produkten. Jag började använda olaplex i julas och har inte riktigt fattat tycke för produkten. För er som missat det, när olaplex exploderade i hela världen var det många som handlade produkten, såklart. Problemet var bara att produkterna hade fel information på sig. I bruksanvisningarna stod det att man skulle lägga produkten i torrt/otvättat hår (står fortfarande på min nya flaska). I de senare flaskorna som släppts står det att man ska lägga den i tvättat hår och sedan applicera produkten eftersom den arbetar bättre på rent hår. Kanske därför jag inte känt någon förändring på mitt hår? 300 kronor rätt ner i sjön kändes det som.
Nu har jag som ni märker köpt en ny flaska. Vill ge det en chans till och använda den på rätt sätt. Dags att se vad produkten gör för ditt hår!
DSC06011

Vad är olaplex?
Olaplex är en serie behandlingar för skadat och kemiskt processat hår, hej alla blondiner!
Olaplex kommer i tre former,  N°1, N°2 och N°3. De två förstnämnda görs enbart på salong och tänkte inte tala om dessa idag. Fokus ligger på N°3 som är en hemmabehandling. Produkten reparerar svavelbindningarna i håret. Om du bleker, använder värmeverktyg, badat mycket i klor och saltvatten med mera kommer denna bli din bästa vän.

Viktigt att tänka på vid hemmabehandling av olaplex:
Olaplex ersätter inte hårinpackning. Fortsätt därför att använda hårinpackning efter olaplex användning och avsluta sedan med balsam. Det är heller ingen ersättningsprodukt för olika styligprodukter.
Om du har torrt hår behöver ditt hår fukt. Denna produkten tillför ingen fukt till håret, fortsätt använda produkter som funkar för din hårtyp! Håret kan också kännas lite strävt efter en behandling. Produkten reparerar inuti hårstråt.

Hur ska olaplex användas?
Börja med att schamponera ditt hår (tvätta med balsam för oss som går på balsammetoden).
Applicera sedan produkten från hårroten till topparna. 
Låt sitta i minst 10 minuter. Jag brukar låta den sitta i minst 5 timmar eller över natten. Ju längre tid desto bättre tar den.
Tvätta sedan ur allting med schampo (eller balsam) använd hårinpackning (frivilligt) och avsluta med balsam. Upprepa ungefär en gång i veckan.
DSC06009Olaplex hittar du inte på någon webbshop utan säljs på salonger samt Lyko butikerna för cirka 269 kr/100 ml.

*Inlägget innehåller affiliatelänkar/adlink. Läs mer om det under Policy PR.

Du Kanske Också Gillar

0 kommentarer

Kommentera