Okategori

KBT – KOGNITIV BETEENDETERAPI

11 april, 2016

Det senaste som hänt i mitt liv är att jag startat kbt vilket betyder kognitiv beteendeterapi för er som inte vet. Jag gick på mitt första möte förra veckan och var väldigt skeptisk. Jag har tidigare gått hos psykologer men har aldrig känt att det fungerar. Nu har jag bestämt mig för att ha ett öppet sinne och faktiskt kämpa för att bli av med min panikångest även om jag vet att vägen är lång.
Jag har fått mina första läxor på år och dagar, men det känns skönt. Det är en otrolig utmaning som jag vill klara av. Min första läxa är att ta promenader vilket jag gjort föregående vecka och som jag också kommer fortsätta med denna veckan.
Det är kanske konstigt men det känns redan som att det har hjälpt mig. Det tvingar mig att lämna lägenheten vilket är en utmaning, jag får tid att tänka och min kropp får röra på sig.

I lördags gick jag och Nicklas till en restaurang, vi åt inte där eftersom jag inte är redo för det. Men det kändes jobbigt på vägen även om det inte var i närheten av så jobbigt som jag känt tidigare då jag faktiskt börjat gråta och skaka. Vi var där i cirka 4 timmar och jag är så stolt att jag faktiskt klarade av det. Det känns som att allting sakta men säkert går framåt.

daaaag

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Svara Jessica 12 april, 2016 | 17:10

  Känner igen mig i det du skriver…tråkigt att läsa att du lider av panikångest, men kbt kan verkligen hjälpa, så jag hoppas att det gör det för dig. kämpa på! 🙂

  Ha en bra dag!

  kram <3

  ps. jag har själv skrivit mycket om ångest och psykisk ohälsa, besök gärna bloggen så kan du läsa mer:
  https://jessicaakerstedt.wordpress.com/category/psykisk-ohalsa/

  • Svara PaulinaAspljung 14 april, 2016 | 17:06

   Lider du också av det? 🙁 Ja, det är så jag tänker, får bara hoppas att det verkligen gör det också 🙂 Tack detsamma! <3 Ska kolla in, kram.

  Kommentera