Okategori

ATT BLI VEGETARIAN

1 april, 2016

Det senaste året har intresset för oss köttätare uppmärksammats otroligt mycket. Jag är säker på att ni vet vilken youtuber jag syftar på som lyft detta ämnet. Personligen ser jag detta som någonting stort och positivt, inte bara för djuren utan också för miljön. Köttindustrin tar otroligt mycket på miljön. Det sägs att om skolor, familjer och så vidare tar bort kött från tallriken en dag i veckan kan detta påverka mer än vad man tror.

I vårt hem äter vi ofta vegetariskt utan att tänka på det. Mycket tror jag har och göra med att vi är otroligt kräsna. Nicklas äter inte fågel, fisk, lamm, kalv (endast gris och ko). Jag äter inte fisk, skaldjur, eller halvfabrikats kött. Efter några historier från vänner och vad dem har hittat i sin falukorv har jag blivit för äcklad för att kunna stoppa det i munnen. Endast korv med riktigt hög kötthalt får följa med mig hem. Men igår lyfte Nicklas ett ämne med mig, han vill bli vegetarian. Man skulle kunna kalla det flexitarian, det han helt enkelt vill är att äta kött någon gång ibland när man äter ute men vegetariskt hemma. Detta är inte första gången vi delat tankar om detta ämne vid middagsbordet. Eftersom vi båda är väldigt kräsna när det kommer till kött ska vi ge det en chans.

Jag vill inte påverka någon till att följa samma väg som mig, jag kommer själv aldrig bli vegetarian ”på heltid”. Jag vill också att ni som faktiskt är det eller kommer bli det tänker efter. Vill ni bli det av rätt anledning, eller vill ni bara bli accepterade av er idol? Det är också viktigt att veta hur mycket protein man ska få i sig varje dag, speciellt för någon som fortfarande växer. Googla runt på ämnet, fråga era föräldrar om dem kan hjälpa er. Det är viktigt att ni får i er rätt mängd för er hälsas skull.

DSC04629

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

  • Svara Joseifne 6 april, 2016 | 18:33

    Bra inlägg 🙂 jag skulle nog också bli flexiterian om något, dra ner på kött men inte utesluta till 100 % liksom ^^

    • Svara PaulinaAspljung 8 april, 2016 | 12:37

      tack 🙂 nej men precis. Man kan ju alltid börja så och se hur det känns. Det är faktiskt lite roligare att laga mat nu när man testar massa nytt 🙂

    Kommentera